ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΖΑΚΙ, ΣΟΜΠΑ ΚΑΙ ΛΕΒΗΤΑ

Ο καθαρισμός της καμινάδας του τζακιού, σόμπα και λέβητα πρέπει να γίνεται με εξειδικευμένο προσωπικό και με πιστοποιημένο μηχάνημα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ο σωστός καθαρισμός σε τζάκι, σόμπα και λέβητα, πρέπει η βούρτσα να είναι μεταλλική και λίγο ποιο μεγάλη από τη διάσταση της καμινάδας εσωτερικά, ώστε όταν περιστρέφεται να αφαιρεί τα υπολείμματα.

Στο τζάκι γίνεται πρώτα προληπτικός έλεγχος για να μην γίνει καμιά ζημιά στην καμινάδα του τζακιού.

Θα αναρωτιέστε, αν θα λερώσουμε το σπίτι με τις στάχτες, όταν θα καθαρίζουμε το τζάκι ή τη σόμπα; Φυσικά, όχι γιατί στο τζάκι κλείνουμε την εστία αεροστεγώς, όπως και στη σόμπα. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα υπολείμματα με ειδική ηλεκτρική σκούπα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΚΙΟΥ

Ο καθαρισμός της καμινάδας του τζακιού και της σόμπας πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο ή ανάλογα την ποσότητα και την ποιότητα του ξύλου που καίτε. Καθαρίζουμε τα τζάκια στο τέλος της χειμερινής περιόδου για να μη μυρίζουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του σπιτιού, αλλά και να μπορεί να καθαριστούν ευκολότερα.

Όταν το τζάκι αρχίζει να «καπνίζει», θέλει καθάρισμα, γιατί τα κατάλοιπα της καύσης έχουν φράξει την καμινάδα του τζακιού και δεν επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία του. Φωτιά στο τζάκι προέρχεται όταν ψήνουμε κρέας με πολύ λίπος.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΑΣ ΦΩΤΙΑ

Αποτρέψτε να πάρει φωτιά η καμινάδα με τον τακτικό έλεγχο και τον σωστό καθαρισμό.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ

ΤΑΜΠΕΡ ΤΖΑΚΙΟΥ: Το τάμπερ τζακιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στη καλή του λειτουργία όσο και στο να αποτρέπει ξένα σώματα να εισβάλλουν μέσα στην εστία σας. Υπάρχουν διάφορα είδη τάμπερ. Εμείς , κάποιο παλιό τζάκι που δεν έχει τάμπερ , έχουμε τη δυνατότητα να το τοποθετήσουμε στο τζάκι σας.

ΚΑΠΕΛΑ: Το καπέλο του τζακιού είναι ουσιαστικά ο ‘προστάτης’ του τζακιού και της καμινάδας σας. Ο σκοπός του καπέλου είναι να κρατάει εκτός της βροχή, το χιόνι, τον άνεμο, τα φύλλα, τα κλαδιά και τα ανεπιθύμητα μπάζα. Επίσης λειτουργεί κι ως ασπίδα του τζακιού από τα ζώα και κυρίως τα πουλιά που μπορεί να παγιδευτούν μέσα στην καμινάδα. Τέλος, λειτουργεί κι ως μαγνήτης σπινθήρων στη διάρκεια φωτιάς για να συγκρατεί τα πύρινα κομμάτια μέσα στο σωλήνα και να μην τα αφήνει να βγαίνουν στη σκεπή του σπιτιού.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΟΜΠΑΣ

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει υπεύθυνα και τον καθαρισμό της σόμπας σας με όλα τα κατάλληλα εργαλεία και την απαιτούμενη γνώση. Όπως και στο τζάκι, έτσι και στη σόμπα ο καθαρισμός κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητος σε ετήσια βάση αφού αποτελεί προϋπόθεση για να αποδίδει η σόμπα σας το μέγιστο και να απολαμβάνετε τη ζέστη της με ασφάλεια.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑ-ΛΕΒΗΤΑ

Μην παραμελείτε ποτέ τον καθαρισμό της καμινάδας του καλοριφέρ σας γιατί χάρη σε αυτόν θα έχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση – δηλαδή οικονομία στο πετρέλαιο κι επιπλέον διασφαλίζετε την καλή κατάσταση της για περισσότερα χρόνια καθώς τα κατάλοιπα της καύσης του πετρελαίου που κατακάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας έχουν την ιδιότητα να διαβρώνουν τη σύσταση της και να την καταστρέφουν χρόνο με το χρόνο. Κάθε 3-4 χρόνια καλό θα ήταν να προγραμματίζετε τον καθαρισμό της καμινάδας του λέβητα για να πετύχετε όλα τα παραπάνω.